Film & Documentaire
Research

Voor verschillende regiseurs doet NovDoc research in de Russischtalige landen zoals Rusland, Oezbekistan, Tsjetsjenie, Ingoesjetie, Wit Rusland, Litouwen, Letland en Oekraine.

Interviews

Novdoc verzorgt interviews voor documentaires en films waaronder Red Stuff, Trein naar Grozny, Dans Grozny Dans, Engelen des doods, Fatal Reaction Moskow, en Drie Kameraden. Door de rustige, vriendschapppelijke maar indringende manier van interviewen ontstaan vertrouwelijke gesprekken.

Ondertiteling

Voor Nederlandse en Russische films en documentaires verzorgt Novdoc ruwe vertalingen vooor de montage en uiteindelijk de ondertiteling. Wij hebben samengewerkt met vele gerenomeerde regiseurs, producenten en omroepen. Recent maakte Novdoc de ondertiteling voor Ali Kurban Said van Jos de Putter, Hermitage van Aljona van der Horst

Productie

Met onze kennis van de landen van de voormalige Soviet Unie en onze contacten in het Russische taalgebied begeleidt NovDoc productiemaatschappijen bij de uitvoer op locatie.

Camera

NovDoc heeft het camerawerk verzorgd in Tsjetsjenie bij onder anderen Trein naar Grozny, Dans Grozny Dans en Drie kameraden.

Montage

NovDoc heeft ervaring met montage op Final Cut Pro voor de portrettenreeks over Oosteuropeanen in Amsterdam.

Regie

Het regiedebuut van Masja Novikova was de film over de verkiezing van Poetin 'Op weg naar Kremlin', in co-regie met Jos de Putter voor VPRO, Tegenlicht 2004. 'Gevallen Engel', de documentaire voor de Hunamistische Omroep in 2005, waarin de vrouwenhandel in Nederland aan de kaak wordt gesteld, was de eerste film die geheel onder regie van Masja Novikova tot stand is gekomen. Met 'Drie Kameraden', de film die het drama van de Tsjetsjeense oorlogen in een persoonlijk perspectief plaatst, geeft Masja Novikova blijk van haar eigen aanpak.